Приветствую Вас гость

МЕНЮ САЙТА
Болталка
СОЧУВСТВУЮЩИЕ
Территория бара «100 рентген» Волжский индустриальный туризм Блог простого мизантропа
НАША КНОПКА


Сталкинг во мне


СТАТИСТИКА
С нами: 1
попутчики: 1
сталкеры: 0
Главная » 2011 » Май » 19 » Эволюция полтавской "Зоны"
17:28
Эволюция полтавской "Зоны"

Красные казармы, они же бывшие артсклады - вкусный кусочек земли прямо в центре города, и естественно, что аппетиты местных дельцов давно уже нацелены на них. К сожалению, проникнуть туда затруднительно - охрана бдит. Но жители соседних домов кое-что знают...

НА ТЕРИТОРІЇ КОЛИШНІХ АРТСКЛАДІВ РОСТУТЬ БУР’ЯНИ ТА... ГАРАЖІ

До нас із листом звернувся мешканець багатоповерхівки на вулиці Енгельса, 19. Наш читач підняв тему землі, на якій колись були розташовані артсклади.
Його непокоїть факт будівництва на цих землях гаражів, а також подальша доля 55 гектарів мікрорайону.

Нагадаємо, що у вересні 2006 року територія колишніх артскладів була передана в оренду на 25 років ТОВ «П’ятий елемент».

Публікуємо лист повністю із невеликими правками.

Я мешкаю в будинку, що розташований поряд з колишніми артилерійськими складами. І з власних вікон я вже рік спостерігаю за тим, як розбирають казарми на цій території, як вантажівками та фургонами вивозять цеглу, шифер, черепицю, дерев’яні бруси, викопують труби та дроти. Одним словом розбирають все що можна і не можна. І чим далі зникали споруди, тим більше зігрівала думка про неминучість великого будівництва, про те, що переживши під боком спорудження багатоповерхівок ми отримаємо відремонтовані тротуари та нові магазини.

Цю фантазію підігріло ще й зведення нового паркану на колишній військовій базі, як ми думали для огородження будівельного майданчику. Але недавнє спілкування з робочими, які там працюють, цю мрію розбило. Паркан там зводять дійсно для будівництва, але не багатоповерхівок, як зазначено у генплані та розрекламовано попередньою міською владою, а для зведення гаражів. Точніше, якщо вірити млявій відповіді, для продовження гаражного кооперативу розташованого поряд за адресою вулиця Енгельса 15. Цей гаражний кооператив був узаконений недавно і здається отримав назву Каштан-15. До того будівництво гаражів незаконно велося там не один рік. Але масштаби розширення просто дивують своїми розмірами, від вулиці Ватутіна і аж до багатоповерхівки розташованої по вулиці Енгельса, 19 (біля травмоцентру), під вікнами якої власне і звели новий паркан. До цього на місці однієї із зруйнованих казарм вже встигли звести один ряд гаражів. Або ж для створення ще одного. Якщо подивитися на карту міста, то можна побачити, що всі ці гаражні маніпуляції ведуться на території, що розташована не так далеко від центру Полтави. Окрім того вони суперечать генплану міста, який доведеться ще раз піддати корекції, адже закон у нас незаконну власність захищає ще більше ніж законну.


Майже розібрана казарма (серпень 2010 року)


Залишки від споруд

І навряд після зведення гаражів місто зможе повернути цю землю назад, а якщо й поверне, то в скільки йому це обійдеться? Мене ж як мешканця багатоповерхівки на вулиці Енгельса, 19 турбує ще й перспектива подібного сусідства та обурює невиконання місцевого рішення, яке забороняє зведення гаражів боксового типу біля житлових споруд взагалі Дозволяється лише зведення тимчасових гаражів лише для ветеранів ВВв та інвалідів. Але щось підказує, що не всі майбутні гаражі будуть тимчасовим і їх власниками будуть тільки інваліди та ветерани. Побоювання ще викликає й те, що може постраждати благоустрій залишків прибудинкової території (шмат вже відхватили при добудові офісної споруди, стоянка якої теж знаходиться на території артскладів), а також будуть зрубані дерева та переорано колесами важкої техніки траву та кущі.


Новий паркан з іншого боку, на задньому фоні якого багатоповерхівка по вулиці Енгельса, 19 та прибудована до неї офісна споруда

Я прошу допомогти мені дізнатися про те, чи знає нова міська влада про цю нову форму паразитизму, яка проходить у своєму розвитку декілька стадій, на першій з яких відбувається захоплення землі, наступні п’ять років відбувається вирощування бур’янів, а далі перехід до більш складної форми у вигляді вирощувані гаражів. Хочу дізнатися про масштаби цього лиха, чи загрожує воно всім 55 гектарам наближеної до центру землі і як воно може вплинути на прилеглі будинки та території. Щиро ваш, занепокоєний мешканець багатоповерхівки по вулиці Енгельса, 19.

Інтернет-видання "Полтавщина"

Хотя для сталкеров подобные места являются весьма интересными, всё-таки мы остаёмся патриотами родного города, и подобное варварство не может оставить нас равнодушными

Просмотров: 1070 | Добавил: Ксенія | Теги: воинская часть | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 1
1 AUG  
0
Ксенія, молодец! спасибо!

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
НАЙТИ ЧЕГО?
ТЕГИ
Фукусима сталкер девушка Полтавская битва воинская часть карьер историческое хранилище сталкинг дом S.T.A.L.K.E.R. техника аэродром заброс завод робот руфинг склады диггеры оружие ЧАЭС Чернобыльская АЭС полураспад дозиметр юмор Туризм зона стругацкие фильмы Ликвидация АЭС видео S.T. A.L.K. E.R Припять ЧЗО граффити Аудиокниги литература Чернобыль страйкбол облегчённый заброс
Права на сайт принадлежат bar100rentgen.ucoz.ru © 2024